Onderzoek effectiviteit online keuzehulp (KEEP-II)

Onderzoek naar het effect van een online keuzehulp bij het nemen van een beslissing over het sparen van de vruchtbaarheid, in vergelijking met informatie folders

 

Achtergrond
Informatievoorziening over vruchtbaarheidssparende behandelingen voorafgaand aan een behandeling van kanker is niet altijd voldoende in Nederland. Om de informatievoorziening en het nemen van een beslissing voor jonge vrouwen met borstkanker te verbeteren is er een online keuzehulp ontwikkeld over vruchtbaarheidssparende behandelingen voor vrouwen met borstkanker.

 

Doel
Het doel van deze studie is te onderzoeken in hoeverre de online keuzehulp effectief is bij het nemen van een beslissing over het sparen van de vruchtbaarheid.

 

Studie opzet
Aan deze studie doen meerdere centra in Nederland mee. PatiŽnten krijgen allemaal toegang tot een online keuzehulp.
Uitkomsten worden gemeten aan de hand van vragenlijsten op 3 momenten (voorafgaand aan het zien van de website, na 6 weken, na 6 maanden).

 

Deelnemers
Borstkanker patiŽnten die een beslissing moeten nemen over het wel of niet sparen van de vruchtbaarheid alvorens behandeld te worden voor borstkanker.
Vrouwelijke patiŽnten komen in aanmerking als zij 18-40 jaar oud zijn, Nederlandssprekend en schrijvend, nog niet zijn begonnen met chemotherapie en bij voorkeur nog niet gesproken hebben met een gynaecoloog of ivf-arts over vruchtbaarheidssparende behandelingen (indien wel, in overleg).

 

Aanmelding
Aanmelding via www.borstkankerenkinderwens.nl

 

Contactinformatie over dit onderwerp
Drs. M.M.Garvelink, gezondheidswetenschapper, Leids Universitair Medisch Centrum
Email: m.m.garvelink@lumc.nl / KEEP@lumc.nl
tel: 071-5261545

KEEP-studie telefoon: 0623112881
 


Gerelateerde termen
Online keuzehulp