Onderzoek terugplaatsing cryo-embryo

Onderzoek naar de beste voorbereiding van de baarmoeder bij het terugplaatsen van cryo-embryo's: het Antarctica onderzoek.

 

Cryo-embryo

Tijdens In vitro fertilisatie (IVF) of ICSI behandeling ontstaan soms meer embryo's dan kunnen worden teruggeplaatst. Ook kan het voorkomen dat het medisch niet verantwoord is om de embryo's terug te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat er toch gebruik gemaakt kan worden van deze embryo's kunnen ze worden ingevroren en bewaard in het laboratorium. Deze embryo's worden cryo-embryo's genoemd.

 

Voor een succesvolle terugplaatsing van een embryo is het noodzakelijk dat op het moment van terugplaatsing de ontwikkeling van het embryo gelijk loopt met die van het baarmoeder slijmvlies (het endometrium). Terugplaatsing vereist dus een goede planning en voorbereiding. Het voorbereiden van het endometrium gebeurt onder andere door middel van een natuurlijke of een kunstmatige voorbereidingscyclus. Beide methoden worden wereldwijd gebruikt en de gedachte is dat de kans op een levendgeboren kind tussen beide behandelingen niet verschilt. Dit is echter nog niet goed onderzocht.

 

Het Antarctica onderzoek

Het doel van deze studie is te onderzoeken of de kans op een levendgeboren kind tussen beide behandelingen overeenkomt.

 

De vergelijking

De natuurlijke behandeling bestaat uit de terugplaatsing tijdens een natuurlijke cyclus waarbij de vrouwen HCG krijgen toegediend. Bij de kunstmatige behandeling krijgen de vrouwen orale oestrogenen en vaginale progesteron.

 

Meer informatie over dit onderwerp

Voor meer informatie kunt u de onderzoekswebsite raadplegen: www.antarcticatrial.nl

 

Contactinformatie over dit onderwerp

E.R. Groenewoud, arts-onderzoeker

Email: antarcticatrail@gmail.nl

Telefoonnummer: 038-4245989


Gerelateerde termen
In vitro fertilisatie (IVF)
Intra Uteriene Inseminatie (IUI)